Hardface AB i samarbete med SSABs Hardox Wearparts®

Hardface AB har ingått samarbete med SSAB Hardox Wearparts® och är nu Hardox Wearparts Center i Karlskoga. Hardox Wearparts är världsledande inom slitdelar och slitdelsservice, med ett globalt nätverk av i dagsläget ca 320 medlemmar i 75 länder.

I samarbetet med Hardox Wearparts får Hardface möjlighet att erbjuda ett större och heltäckande sortiment av material och lösningar för mekaniskt slitage. Bland annat genom Hardox slitplåt och Duroxite kromkarbidplåt som passar perfekt i Hardface eget produktsortiment.

Genom Hardox Wearparts centrala lager i Oxelösund och utökade bearbetningsmöjligheter i nätverket får Hardface betydligt större leveransförmåga och kortare leveranstider. Samarbetet och nätverkets medlemmar skapar även bättre förutsättningar och kapacitet att renovera, reparera och uppgradera utslitna driftskritiska enheter som behöver förstärkt slitskydd och utökad hållbarhet.

Genom samarbetet får alla 320 Hardox Wearparts Centers nu tillgång till hela Hardface sortiment av slitagelösningar och alla de speciella material och tekniker som tar hand de svåraste nötande, blästrande och abrasiva slitagen – även med tillkommande svårigheter som temperatur, korrosion mm. Några lösningar och produkter som nu kan tas upp av hela nätverket är till exempel slitstarka rörsystem, cellmatare, transportskruvar, slitskenor och kedjetransportörer med keramer eller kromkarbid.

Tillsammans med Hardox Wearparts kan nu Hardface erbjuda bättre produkter och lösningar i branscher med extrema slitage som tillexempel gruvdrift, byggindustri, cement, energi, metallbearbetning och återvinning.

Hardox Wearparts En del av SSAB

Hardox Wearparts är en del av SSAB, tillverkaren av Hardox slitstål. SSAB är världsledande inom höghållfast stål med mervärde. SSAB erbjuder produkter som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. Läs mer på www.ssab.com