Volframkarbidplattor tål tufft slitage och slag

Hardface erbjuder hårdmetallplattor som är speciellt lämpade för att skydda ytor mot abrasivt och erosivt slitage. Plattorna tillverkas av volframkarbid och kan med olika kemiska sammansättningar anpassas till de krav som ställs i varje specifik tillämpning.

Tuff mot abrasivt och erosivt slitage

Hardface Volframkarbidplattor består till 97 % av volframkarbid och har en solid struktur genom hela materialkroppen. Hårdheten i material är 2500 Vickers vilket ger en enastående resistans mot abrasivt och erosivt slitage

Anpassas till specifika tillämpningar

Hardface Volframkarbidplattor har en unik kombination av hårdhet, seghet och slitstyrka som gör dem speciellt lämpade för till exempel hantering av granulat och slitande partiklar som transporteras i höga hastigheter. Materialet är värmetåligt upp till 1000 grader Celcius och anpassning kan göras med fokus på slagtålighet, korrosiv resistans och speciella sammansättningar för livsmedel och läkemedel. Volframkarbidplattor monteras på applikationen med hårdlödning vilker ger en mycket god vidhäftning.

Standardmått

Hardface Volframkarbidplattor för slitageändamål finns i tjocklekar från 1,5 – 6 mm med standardmått 20 x 20 mm eller 25 x 25 mm. Standardmått är en kostnadseffektiv lösning men våra Volframkarbidplattor kan även specialbeställas i många andra storlekar.

Vill du veta mer?

För kontakt och mer information, skicka e-post till oss på info@hardface.se eller ring +46733-104043, +4672-0709155

Om Hardface

Hardface verkar för att förbättra effektivitet och konkurrenskraft inom Svensk industri. Det gör vi genom att erbjuda hållbara lösningar inom mekaniskt slitage för längre livslängd, effektivare underhållsarbete och bättre lönsamhet. Med ett brett utbud av slitstarka material, konsulttjänster och utbildningar erbjuder vi anpassade slitagelösningar till den svenska industrin där höga krav ställs på produktionsutrustningens slitstyrka och livslängd.